Tampere Trail Running – Suuri Polkukuvakisa 2018 on ratkennut!

Voittaja julkistettiin tänään Ylen Mennään Metsään tapahtumassa Helvetinjärven kansallispuiston portilla.

Katja Niininen kertoo…

Tuomariston perustelut (Manu Humppi)

TTR:n ensimmäinen polkujuoksuvalokuvakilpailu on kilpailtu. Alkukesästä julkaistuun kisaan saapui elokuun loppuun mennessä paljon hyviä ehdokkaita. Kuvista löytyi sekä sykähdyttäviä maisemia että juoksemisen ja kuvaamisen iloa. Kilpailuehdotusten joukosta raati valitsi yksimielisesti parhaaksi kuvan Deep in the forest, jonka tekijäksi paljastui Pasi Mäntylä.

deep in the forest

Voittajakuva on klassinen luontokuva, jonka ainekset ovat hyvin kuvaajan hallussa: etualan huurteinen sammalpeite, keskiosan jääputous lumivanoineen ja taustan virkaa nerokkaasti toimittava metsän takana loimottava valkeus. Kuva kutsuu sisäänsä kuin legendaariset Putte-Possun nimipäivät: oi jospa oisin saanut olla muu-kaa-na! Sommitelma toimii yksinkertaisin mutta varmoin eväin. Vertikaalista rytmiä rikkoo vain yksi tarkkaan harkittu laskeva diagonaali ja aksentitkin ovat liki kultaisessa leikkauksessa. Värisävyjä on mehusteltu digitaalisen kuvankäsittelyn keinoin juuri ja juuri sovinnaisen rajoissa, ei liikaa, mutta riittävästi jotta matalalta valaistun metsän herkulliset sävyt pääsevät parhaalla tavalla esiin.

Raadin valinta oli lopulta selkeä, mutta joukkoon mahtui toki monia muitakin hyviä otoksia. Kiitämme erityisesti niitä rohkeita, jotka uskaltautuivat kuviin malleiksi. Olisimme toivoneet enemmän katseita kohti kameraa, eli ensi kerralla rohkeita hymyjä kuvaajalle vaikka reisissä hapottaisikin. Voittajakuvan tapaan joukossa oli muitakin vastavalokuvia, joissa valo lankeaa edessä olevasta aukosta kuvaajaa kohti. Joukosta erottuakseen näihin olisi kaivattu jotain spesiaalia, joka nappaa katsojan huomion. Valokuvan tärkein asia eli valo oli näissä hyvin esillä – raati kiittää.

Luontoon sijoittuvien kuvien joukossa oli vain yksi rakennettuun ympäristöön sijoittuva kuva, joka kertoo vauhdikkaasta mäkitreenistä uittotunnelissa. Raati kiittää hauskasta ideasta, jolla olisi teknisesti hiotumpana versiona ollut mahdollisuuksia kamppailemaan jopa kisan voitosta.

Kuvakisaan saataneen jatkoa myöhemminkin, joten pitäkäähän kuvausvälineet jatkossakin lenkillä mukana. Syksyn parhaat värit ovat vasta tulossa, vai löytyykö seuraava voittaja kenties marraskuisesta hämäräntihkusta? Talven hanget ja auringon korkea kiilto niiden päällä, kevätaamun ensimmäinen sarastus, aiheita kyllä piisaa!

Tuomaristossa olivat Katja Niininen, Milla Madetoja ja Manu Humppi

Palkinnot lahjoitti Jari Kaaja

Paras polkukuva 2018 sekä myös yleisöäänestyksen voittaja Deep in the Forest – Pasi Mäntylä – La Sportiva kengät ja BD lamppu.

Osallistujien kesken arvonta.
Ilmainen osallistuminen YÖ-Rogaining -tapahtumaan (2-3 hlö joukkue) – Noora Welling
2 kpl lahjakortti 2h Fatbike-vuokraukseen  (arvo 28 euroa) – Tiina La Page
Samalla on myös katseltu tarkkaan bloggaajien aikaansaannoksia ja näistä pokkaa itsellensä Black Diamond – lampun Timo Väistö.

Onnea voittajille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s