Oman elämänsä supersankari

Hahmo: Ultratimo2020 (insta: ultratimo2020)

dav

Ensiesiintyminen: 7.tammikuuta 2019.

Tavoite: Ultrata vuonna 2020, vähintään viiskytjotain kilometriä

Ryhmäsidokset: TampereTrailRunning, sitoutumaton noin muuten.

Supervoimat: Aerodynamisen pieni pää, sitkeä liha, isoego, yli-inhimillisen kestävä, ketterä, nopea ja vahva. Mahtavat jutut. Kyky eksyä polulta, vaikka se ei edes haaraudu mihinkään.

Heikkoudet: Irrationaalinen pelkotila Strava-ennätysten menettämisiä kohtaan. Juoksukenkätarjoukset. Hipsteriviisten kasvu hidasta (tai jopa olematonta). Nachopellit creme fraichella ja kilolla juustoa.

Viholliset: Vasemmalta ja oikealta ohittavat suunnistajat, kaks Villeä jotka on edelleen Stravassa edellä turhan monella sekmentillä. Ylämäet. Venyttely.

Varusteet: Tyylikkäät ja trendikkäät juoksenteluvermeet. Tiukat kireät mustat trikoot, herraintukisukat. Neonväri just nyt.

Jaksot joissa esiintynyt: Himos Trail 2018 ja (edellinen versio hahmosta), Himos Winter Trail 2019, Aitovuori, Kauppi ja lenkki yhdelle huoltoasemalle ja takas.

Jaksot joissa tulee esiintymään: 2019: Bodom Trail, Aulanko Tower Trail, Himos Trail, Nuuksio Classic

dav

Syntytarina:
Eräässä alerekissä oli aikoinaan jotain poikkeuksellisen upeaa. Siellä oli 80% alennuksella olevat mustat miesten trikoot. Mies jolla ei ollut nimeä sovitti näitä kireitä spändex-tyylisiä housunvastikkeita jalkaansa ja rakastui heti. Toisesta alekorista löytyivät vielä kengät, alennusprosentti 70 ja koodilla vielä 20% pois. Niin sanottu ”pakko-ostos”. Vielä nopea skannaus toisessa alan liikkeessä, josta löytyi koko kaupan viimeinen 10 000 vesipilarin tumman punainen takki, ilman hintalappua. Salamana kassalle kysymään tuotteen hintaa, vastauksena 66% alennus, eli tuote ostoskoriin ja kassalle. Yllättäen samaan aikaa nettitilaus oli saapunut postiin, siellä oli tuubihuivi ja vedenpitävät sukat. Kaikki halvennuksesta, niin kuin aina. Äkkiä kotiin ja kamppeet nättiin järjestykseen kaappiin.

Mies, jolla ei ollut nimeä oli ostanut samalla kauppareissulla herkkutaateleita, joita hänelle oli sosiaalisessa mediassa kehuttu. Parapähkinöitä ja inkivääriananas-sekoitusta. Herkutteluhetki oli valmis. Netflix päälle, inkiväärilimonadi sohvapöydälle juoma-alusen päälle. Arjenluksusta. Lausutaan äxällä.

Mies, jolla ei edelleenkään ollut nimeä katsoi netflixistä Barkley Marathons: The Race That Eats It Young ja Made to be Broken dokumentaarit toivoen joskus olevansa ihan oikea juoksija.

Iltapäivä jatkui olosuhteisiin nähden normaalisti, tuossa sopivan kokoisessa perheasunnossa. Dokumentin loputtua miehen täytti outo tarve valmistautua johonkin. Hän juoksi makuukammariinsa, avasi kaapin oven. Kaapissa oli nätissä järjestyksessä alhaalta ylös lueteltuna: trikoot ja shortsit, sitten pitkä- ja lyhythihaiset paidat, aluskerrastot ja herraintukisukat. Kaikki silitettynä ja trikoot prässättynä. Eteisen ylähyllyllä mies piti hanskoja, tuubihuiveja ja lippalakkeja, sekä kenkätelineen kahdella alimmalla hyllyllä kenkiä (kenkiä oli lisää tyhjässä vaippalaatikossa vaatehuoneessa, cd-kokoelman takan olohuoneessa ja autossa vararenkaan paikalla). Aiemmin päivällä tehdyt ostokset muiden jo henkilökohtaisessa omistussuhteessa pidempään olleiden seurana.

Mies puki ja valmistautui kuin riivattuna. Trikoot ja muut juoksijan tekevät vaatekappaleet päälle. GPS-kello vielä lopuksi käteen, lippalakin lippa ylös ja ulos. Vielä tässä vaiheessa nimetön mies lähti kotiovelta liikkeelle, kohti tarunomaista Aitovuoren peruslenkkiä johon häntä veti tarve päästä pätemään ja kuulua tuohon taianomaiseen Aitovuoren polkujuoksuryhmään. Ryhmään joka takoo ultrajuoksijoita samanalaisena virtana, kuin Kenian ylängöt synnyttävät huippumaratoonareja.

dav

Askel askeleelta mies meni nopeammin, lopulta juosten. Kohti Strava-sekmenttejä ja nykyisten huippujen kuvitteellisia kantapäitä. Kilometri toisensa perään, useiden tuntien ajan. Hän ei enää olisi nimetön, vaan hänen nimimerkkinsä olisi UltraTimo. Silloin hänellä olisi nimi ja kutsumus. Vuosi tulisi olemaan 2020 ja ennustus saisi täyttymyksensä.

dav

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s