Romanttinen parisuhde-ultra tihkusateisessa Kuusamossa đŸ˜

eli tarinamme Karhunkierroksen 83km kisasta.

Talven harjoittelu meni molemmilta vĂ€hĂ€n niin ja nĂ€in. HyvĂ€t treenikaudet ja sairastelut vuorottelivat ja itsellĂ€ taisi olla jopa ylikunnon oireita kevÀÀllĂ€. Eli lĂ€hdössĂ€ fiilikset eivĂ€t olleet mitenkÀÀn erityisen vahvat. Mutta mikĂ€s tĂ€ssĂ€ voisi mennĂ€ pieleen – reippaasti vaan syvÀÀn pÀÀhĂ€n đŸ˜œ

EnsimmĂ€inen vĂ€li (HautajĂ€rvi – Oulanka 27,4km & 5h) vaikutti ajallisesti hyvin haastavalta. TĂ€hĂ€n olin intohimoisena suunnittelijana tehnyt aikataulutuksen erityisen tarkkaan. Jos tĂ€stĂ€ vĂ€listĂ€ selvitÀÀn, niin loppu menee miten menee. Tiesimme tulevamme huoltoon ihan cut-off ajan nurkilla – joko ennen tai jĂ€lkeen.

Starttasimme varsin varovasti – ensimmĂ€inen 15 minuuttia pelkĂ€stÀÀn kĂ€vellen. Takkia pois ja hölkkÀÀmÀÀn. Seurailtiin keskinopeutta – hiljalleen saavutimme tavoiteaikataulun. Jossain vaiheessa meno muuttui juurakon vuoksi pikkuisen liikaa kĂ€velyksi ja vĂ€hĂ€n tuli ylĂ€mĂ€kiĂ€kin ja yhdeltĂ€ laavulta löytyi vessa! Eli saimme kuin saimmekin sen kiireen siihen loppupĂ€tkĂ€lle đŸ˜±

EnsimmĂ€inen pitkĂ€ ja loiva alamĂ€keĂ€ sai nimeksi ”Rytmikorjaamo” – sen verran kivasti jalka nousi siinĂ€. Joskus 4h jĂ€lkeen alkoi Annella polveen sattua ja meno muuttui kĂ€vely-juoksuksi. MeillĂ€ oli kĂ€sitys, ettĂ€ huollosta pitÀÀ lĂ€hteĂ€ eteenpĂ€in 5:00 kohdalla. Tulimme sisÀÀn noin 4:45 – eli varsin hyvĂ€llĂ€ marginaalilla đŸ„Ž

10 minuuttia huoltoa ja menoksi. Jossain kohtaa kuulimme huhun, ettĂ€ olisi riittĂ€nyt, ettĂ€ on sisĂ€llĂ€ ennen cut-off aikaa. Kiirehdimmekö siis ihan turhaan đŸ˜¶

Huollon jĂ€lkeen ensimmĂ€isellĂ€ kivellĂ€ Anne teippasi polven uusiksi ja otti sĂ€rkylÀÀkkeen. Ennen sĂ€rkylÀÀkkeen vaikuttamista meno oli aika hidasta. TĂ€mĂ€n piti olla tĂ€mĂ€n vĂ€lin nopein kohta… juoksu-kĂ€vely jatkui kivun rajoissa. Jossain kohtaa lĂ€hdimme kiipeĂ€mÀÀn mĂ€elle. TĂ€ssĂ€ nurkilla Anne alkoi tummua đŸ„ș Energiat loppuu ja mikÀÀn ei kiinnosta – ultraajat kyllĂ€ tietÀÀ mistĂ€ on kyse. Sellainen jĂ€nnĂ€ vĂ€livaihe, mikĂ€ monesti menee ohi. MinĂ€ ”työnsin takapuolesta” vaimon sinne mĂ€en pÀÀlle. Minulla oli vielĂ€ hyvĂ€ meno pÀÀllĂ€ ja tsemppasin kaikin voimin. MĂ€en pÀÀllĂ€ Annella vointi parantui selvĂ€sti ja meno jatkui reippaana.

Nyt minulla vuorostaan tuli oma tumma hetkeni… iso mies, eikĂ€ jaksa kĂ€vellĂ€. LisĂ€ksi myös minulla alkoi polveen sattua. Ja palelin! Olin alun jĂ€lkeen mennyt ilman kuoritakkia. YleensĂ€ minulla on aina kuuma, joten kostea keli tuntui erityisen hyvĂ€ltĂ€. Nyt siis palelin ensimmĂ€isen kerran tĂ€ssĂ€ lajissa. Anne jeesasi takin pÀÀlle ja kaivoi myös minulle sĂ€rkylÀÀkettĂ€. Hiljalleen kroppa lĂ€mpeni ja virta alkoi riittÀÀ muuhunkin kuin tĂ€risemiseen. Oli varsin hieno kokea tuo mystinen tummuminen ”turvallisissa olosuhteissa” đŸ€Ș

AlamĂ€ki on muuten aika hirveĂ€tĂ€ puuhaa kipeĂ€llĂ€ polvella – tai etureisi minulta taisi ”vaan” loppua. Se laskeutuminen sieltĂ€ mĂ€eltĂ€ muuten kesti kauan. Todella kauan. Oli Annen vuoro tsempata ja kannustaa minua đŸ„ł

PÀÀsimme vihdoin Kitkajoen varteen ja totesimme olevamme auttamattomasti jÀljessÀ aikataulusta. Ilmoitus tekstarilla kisajÀrjestÀjÀlle ja huoltojoukolle, ettÀ kaikki ok, mutta tullaan myöhÀssÀ seuraavaan cut-offiin.

Viimeinen 3 tuntia retkeilyÀ Kitkajoen vartta oli oikeastaan ihan rattoisaa puuhaa. Juteltiin, naureskeltiin ja maisteltiin toistemme evÀitÀ. VÀlillÀ vÀhÀn hölkÀttiin, kun oli sopiva paikka. SiinÀ se pahin harmitus hiljalleen hÀipyi.

TÀhÀn vÀliin meni 7 tuntia aikaa, eli tulimme tunnin myöhÀssÀ Bace Camp -huoltoon. Olisihan tuolla retkeilyvauhdilla voinut jatkaa vaikka kuinka kauan, mutta jÀrjestÀjÀt ilmoittivat varsin selkeÀsti, ettÀ pariskunta on nyt kÀvellyt vÀhÀn liikaa ja voi seuraavaksi siirtyÀ vaikka tuohon raatobussiin.

Mukava retki oli, kiitos kulta đŸ˜˜

Saldo siis 60km ja 12h. EhkÀ sitten ensi kerralla pitemmÀlle.

Vastaa

TÀytÀ tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisÀÀn:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissĂ€. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttÀ palveluun %s