Ohjeet yhteislenkille

Ohjeet TTR-yhteislenkeille osallistujille

(in English below)

Harkitsetko yhteislenkille osallistumista? Mikäli olet ensi kertaa matkassa, niin lue alla olevat ohjeet. Oikealla valmistautumisella lenkistä tulee hyvä kokemus niin itsellesi kuin muillekin. Tervetuloa mukaan!

Huomioi lenkin vauhtitaso sekä pituus arvioi kuntosi mieluummin ala- kuin yläkanttiin, jos sinulla ei ole kokemusta polkujuoksusta. Yleisohje vauhdin arvioimiseen: sileän juoksuvauhti x 1.5 (6 min/km sileällä = 9 min/km polulla). Lenkin pituus, mahdollinen teema ja arvioitu kesto ilmoitetaan lenkkikutsun yhteydessä.

Jokainen osallistuu yhteislenkeille omalla vastuullaan ja huolehtii omasta tapaturmavakuutuksestaan. Järjestäjillä tai ohjaajilla ei ole voimassa toiminnan vastuuvakuutusta.

Talvikauden 2020 keskiviikkoisin järjestettäviä yhteislenkkejä kutsutaan Lähilenkeiksi. Lenkit järjestetään yhteistyössä Lähitapiolan kanssa.

Varusteet (talvikausi)

Pakolliset:

• Polkujuoksuun soveltuvat kengät, tarvittaessa nastalliset (liukuesteetkin toiminevat ainakin hitaimmilla lenkeillä)
• Kelin- ja vauhdinmukainen vaatetus (polulla saattaa tulla helpommin hiki kuin sileällä, ja metsässä harvoin esimerkiksi tuulee kovaa. Toisaalta vauhti voi hidastua merkittävästikin esim. loukkaantumisen vuoksi -> suositeltavaa pitää lisäpaitaa/-takkia mukana)
• Otsalamppu (iltalenkeille, akku ladattuna/paristot vaihdettuna. Rauhalliselle porukkalenkille riittää 100-200 lumeninkin teho, mutta jos lenkkeilet säännöllisesti ja vauhdikkaammin, suositeltavaa on hankkia lamppu, jossa on vähintään 500 lumenia)

Suositeltavat:

• Avaruuslakana (hätätilanteiden lämmikkeeksi)
• Juomapullo
• Varaenergiaa (lenkin keston mukaan)
• WC-paperia

Yhteislenkit ovat treenilenkkejä, joissa ohjaaja määrittelee reitin, vauhdin ja mahdollisen teeman (ennalta ilmoitettu, ohjaajalla oikeus muutoksiin: ketään ei jätetä yksin metsään, joten lenkki tehdään hitaimman mukaan. Lenkkiä voidaan lyhentää tai helpottaa tarpeen vaatiessa). Lenkit juostaan pääsääntöisesti valaisemattomilla metsäpoluilla.

Ohjaajat ovat vapaaehtoisia lajin harrastajia ja lenkkitoimintaa pidetään yllä talkoohengessä. Otamme mielellämme uusia ohjaajia joukkoomme!

Group run, instructions for the participants:

Please notice of the pace and length of the run. General guidelines for assessing speed: flat running speed x 1.5 (6 min/km on flat = 9 min/km on the trail). The length of the run and the estimated duration will be indicated in the link invitation.
Participants take part in the group run at their own risk.

Equipment (winter season):

Mandatory:

• Footwear suitable for trail running (studded, if necessary)
• Clothes based on weather and pace (extra shirt or jacket is recommended to have)
• Headlamp (for evening runs, battery charged)

Advisable:

• Emergency blanket
• Water bottle
• Emergency rations (energy gels, chocolate etc.)

• Toilet paper

The pacemaker defines the route, pace and potential theme (pre-announced, right to change: no one is left alone in the woods, so the loop is done at the slowest pace. The loop can be shortened or made easier if necessary). The loops are mostly run on unlit forest trails. Everybody runs at their on risk! No insurance is provided by the organiser.

The events are organized by trail runners in a volunteer spirit. If you would like to volunteer, please let us know!

One Comment on “Ohjeet yhteislenkille

  1. Olisin kiinnostunut tulemaan mukaan polkujuoksulenkeille..
    Ikä 60v 2v harrastanut juoksua
    Juoksuvauhti aika hidastempoinen pk lenkit 8.0 9.00
    Asfaltilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s