UltraTimo HimosWinterTrail ennakko

HimosWinterTrail ennakkovivahteet

Perjantaina 17.1. 13km ja lauantaina vuorossa 25k. Yhteensä 38km.

Himoksen talvijuoksu tuli tutuksi jo viime talvena. Silloin kävin riutumassa 24km päivämatkan. Viimeinen kolmas pitkä nousu koitui kohtalokseni ja kaikenmaailman shortsimiehet ohitteli lopussa. Tästä innostuneena päätin tänä vuonna tuplata koko touhun. Viime vuoden kyykkääminen lopussa johtui varmaankin yöjuoksun puutteesta ja puolivillaisesta valmistautumisesta. Tänä vuonna virheet on korjattu.

IMG_20191227_152942-01.jpeg

Takana on elämäni paras juoksuvuosi (yli 1800km juoksentelua). Ylitin asettamani tavoitteet heittämällä. Juoksin hieman rauhallisemmin ja yksipuolistin treeniä reilusti. Lähes pelkkää juoksua ja nachojen syöntiä. Treeniä ja suolaa. Venyttelin pari kertaa ja opettelin syömään taateleita juostessa, viimeisenä mainitusta on tullut lempievääni juostessa. Satutin nilkkani toukokuussa, sain nilkan kuntoon ja onnistuin kangistamaan kropan uskomattoman jäykkää kuntoon. Olen siis valmiimpi kuin koskaan.

HimosTrailista on tullut lempipaikkani juosta. Ei vähiten tuttujen, vaan myös uusien tuttujen takia. Paikka on helppojen kulkuyhteyksien päässä ja olen jo kerran onnistunut lyöttäytymään mahtavaan mökkiin, jutustelemaan elämästä, tunteista, tulevasta juoksusta, haaveista, pettymyksistä ja tulevista haasteista. Kaikki tämä juoksuvalmistelujen yhteydessä ja illan pimetessä. Suosittelen hankkimaan juoksukavereita, ne on nimittäin mukava lisä yksin juoksenteluun.

Ensi kesänä näillä samoilla poluilla, tosin ilman lunta tulen saavuttamaan kauan kaipaamani ultraunelman ja nousen tuhansien muiden suomalaisten kanssa porukkaan, joka on juossut yli 42,195km matkan. Tavoite joka minulla on ollut reilun vuoden. Alunperinhän lähdin lenkille ja tarkoitus oli lopettaa, kunhan tulen takaisin kotiin. En sitten lopettanut.

IMG_20191109_114205.jpg

Aloitan Himoksen huippujen koluamisen siis jo perjantaina iltalähdöllä pimeään yöhön. Perjantaina luvassa on 13km lampun valossa ja hyvin nukutun yön jälkeen lauantaina 25km päivämatkana. Luvassa on todennäköisesti todella liukas alusta, joten ainakin minä menen nastakengillä. Sää voi tehdä pientä hallaa viime vuoden lumikauneutta odottaville. Itselleni huono sää ja liukkaat polut sopivat erinomaisesti, koska vauhtini on vakio.

Olen hionut taktiikkaa jo pitkään. Eli en ole miettinyt yhtään mitä teen. Yritän mahdollisuuksien mukaan tehdä oman juoksun ja annan nopeampien tarpoa rauhassa. Tosin muutamat tutut ovat jo uhonneet päihittävänsä minut, joka hieman kalvaa ja saattaa aiheuttaa allekirjoittaneessa yli-innokkaita ja turhan reippaita juoksuaskelia. Perjantain yöjuoksu voi olla itselleni hyväkin paikka iskeä juuri olosuhteiden ja pimeyden takia. En näe lasieni takaa yleensäkään mitään, joten se ei pääse yllättämään. Edellä kerrottu vaikuttaa lauantaihin niin, että toivon jaksavani maaliin. Ennakkosuosikin viittaa en onneksi kanna ja ystävilleni suon mielellään voittamisesta koituvia hurmoksen tunteita.

IMG_20200106_221531.jpg

Ystäväni Teemu Lammi kirjoitti viime vuoden tapahtumaan valmistautumisesta seuraavaa, kannattaa lukea varsinkin jos talvijuoksu ei ole niin tuttua juttua:

Himos Winter Trail ennakko

Itselleni tärkeimmät asiat talvijuoksussa on oikea varustautuminen. Päälle pyrin laittamaan melko lämpimästi, mutta en liikaa kerroksia ettei tule liian hiki. En käytä merinovillaa kutinan takia, suosin keinokuituja. Jos on sadetta laitan vedenpitävän takin. Housuissa suosin windstopperia, inhoan jalkojen palelua varsinkin etureisissä paleluntunteet hidastavat koko ukkoa. Jalkaan laitan perjantaina lämpimät ja lauantaina vedenpitävät sukat. Pipon päähän ja ohuet hanskat. Yöjuoksuun lamppu otsaan. Päivähimokselle pukeudun tämän lisäksi juoksuliiviin, johon otan hieman lisäevästä, urheilujuomaa ja vettä. Huoltoja HimosTrail tarjoaa tunnetusti paljon, joten ilmankin pärjää.

IMG_20191222_172015-01.jpeg

Jalkaan laitan nykyään talvikaudella aina VJn nastat, niin myös perjantaina Xero 5 ja lauantaina valitsen koipiini Xantet. Näitä pääsee muuten testaamaan kenkävalmistajan pisteellä, jos omia nastareita ei löydy. Olen sisäänajanut kengät jo ennen ja olen siinä mielessä onnekas, että löytyy kahdet nastarit. Ei tarvitse mennä lauantaina märillä kengillä. Säästän tällä loppuajasta arviolta 2min lauantain 25km matkalla.

IMG_20191128_193617-01.jpeg

Teemun tekstissään mainitsema kuunkierto on otettu nyt paremmin huomioon ja ymmärtääkseni perjantaille on jotakuinkin puolikuuta luvassa. Mikäli taivas on pilvetön voi kuu tarjota hauskan lisän. Oma toiveeni on, että jossain kauniissa maisemassa hikoileva ja tärisevä kroppani saadaan ikuistettua täydellisessä kuunvalossa. Olisipa lisäksi tyylikästä juosta itsensävoittajana kuunpaisteessa maaliin.

Osallistujia on tänä vuonna on puolet lisää viime vuoden lukuihin ja toivottavasti ohituspaikkoja löytyy hieman viime vuotista helpommin. Jos ja kun tänä vuonna reitti on pidempi ja kierroksia vähemmän, ei ruuhkaa samalla tavalla synny. Polku voi tosin olla tottumattomalle kovin liukas.  Kaatumis- ja nilkannyrjähdysvapaata kisaa kaikille, toivottavasti nähdään Himoksella!

IMG_20200110_174758.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s