Garmin Fenix 6 Pro

Garmin Fenix6 PRO

Sain mahdollisuuden testata Fenix6 Pro kelloa. Valitsin Fenix malleista Pron suuremman akunkeston ja parempien navigointiominaisuuksien takia. Alunperin kellon ominaisuuksusta kiinnostavin oli nousumääriä mittaavan barometri (tätä aiemmassa kellossani ei ollut). Kartta ja paikannus toimii hienosti ja juoksemaan pääsee nopeasti, signaali löytyy eteisessä kellon lenkkimoodiin laittaessa ja ulkona hanskat lukiessa kello piippaa löydetyn yhteyden merkiksi. Latasin kelloon alkuperäisiä tarkemmat polkukartat. Bonuksena vielä Spotifyn kautta sain musiikin mukaan kelloon.

Akunkesto on aiemmin käyttämiini kelloihin verrattuna suuri. S PRO mallissa älykellotilassa kello kesti päällä noin 9 päivää. Jos välissä urheili ja teki pidempiä suorituksia aika lyheni. Ei kuitenkaan merkittävästi. Nykyisessä PRO mallissa akunkesto on 15 päivää. GPS ja musiikki 10h. Ilman musiikkia GPS tilassa valmistajan tietojen mukaan 72h. Eli voin huoletta lisätä kilometrejä ilman kellon latailua. Tulin juuri HimosWinterTrail kilpailusta. Lähdin perjantaina reissuun, kellossa oli 95% virtaa. 13km ja 25km juoksulenkit ja muuten sykkeenmittaus oli kuluttanut akusta 35%. GPS signaalia käytin reissussa noin 4,5h.

dav

Aloitin testauksen kellon pienemmällä, koolla (S=small näytön läpimitta 42mm). Kello oli siro, eikä niin massiivinen kuin yleensä urheilukellot. Vaihdoin joululta testilaitteeksi normaalikokoiseen (47mm). Kellosta on vielä suurin X (51mm). Valitsemani normaali on ranteeseeni paras. Kello on tukevasti ranteen keskellä ja rannekkeen saa hyvin kiinni. Ranteeni ei ole erityisen leveä.

Kellon näyttö on selkeä ja tärkeimmät tiedot on helposti saatavilla. Tärkein data itselleni juostessa on syke, aika ja matka. Nämä näkyvät ensimmäiseltä näytöltä. Toisiksi eniten olen käyttänyt maastokarttaa. Varsinkin itselle tuntemattomampien reittien löytäminen on todella vaivatonta ja kartta on kellon kokoiselta näytöltä yllättävän hyvä. Kello ei häiriinny, kokoaikaisesta reittimuutoksista ja jaksaa palauttaa reitille, vaikka en sinne menekään. Näyttöjen välillä liikkuminen on vaivatonta.

sdr

Navigointi etsii polkuja ja takaisin kotiin ohjaava ominaisuus on erinomainen. Reittejä voi suunnitella kotona tai ladata esimerkiksi lähialueiden polkuohjusten reittejä itselle koluttaviksi. Maantietä pitkin voi tehdä helposti haluamansa pituisen reitin muutamalla klikkauksella. Polkuja pitkin tekisin reitin osin itse, varsinkin jos esim hakkuuaukeat tai polkujen vetisyys on jo entuudestaan tiedossa. Uskaltaisin lähteä kellon kanssa myös tuntemattomalle seudulle eksymään. Kunhan laitteessa on akkua ja puhelin varmuudenvuoksi mukana. Kellossa on pahimman varalle hätäviestin lähettävä ominaisuus. Tämä luo ennestään lisäturvaa ja jakaa sijaintietoja live-tilassa.

Intervalliharjoitukset toimivat jouhevasti ja niitä on helppo tehdä. Kello värisee selkeästi välissä ja varoittaa seuraavan vedon alkamisesta. Pystyn luottamaan annettuihin värinöihin takin alta, eikä kelloa tarvitse erikseen katsoa kesken treenin jos ei halua.

mde

Otin Stravan Summit ominaisuudet testikäyttöön. Kello päivittää jo kotiin saapuessa wifiverkon kautta treenin Stravaan. Tämän lisäksi Stravasta voi valita lempisekmenttejä suoraan kelloon, jolloin tällaisen pätkän löytyessä kello hälyttää tulevista pätkistä. Näyttää eron parhaaseen aikaan tai omaan ennätykseen, riippuen omasta vauhdista. Mikäli tulevaisuudessa saavutan kansallisen tason huipun, aion perehtyä ennätyksiin enemmän. Lähialueiden sekmentit on melko hyvin tiedossa ja kärki on karannut turhan kaus. Masennuin ja treenaan ilman ominaisuutta ensi kesään ja palaan vahvempana.

Hauskin lisäominaisuus on vaihdettavat kellon näytöt. Latailin joulunalla teemaan sopivan kuvan. Käyttäjien tekemiä kellotauluja voi ladata helposti Garmin Connect IQ palvelusta, josta saa vaikka mitä muutakin jos tilastotiedot tai lisäominaisuudet esimerkiksi spesifeihin urheilulajeihin kiinnostaa.

dav

Otin molempiin kelloihin vaihtorannekkeen. Ranneke (quickfit) on todella helppo vaihtaa ja siihen menee muutamia sekunteja. Pidän toista (mustaa) ranneketta siviilissä ja vapaalla. Juostessa keltaista. Tämä helpottaa rannekkeen puhtaanapitämistä ja ärsyttää selkeästi vähemmän rannettani. Olen allergikko ja saan helposti iho-oireita, mikäli kello hiostaa tai sen väliin jää pitkäksi aikaa hikeä, iho ärsyyntyy ja kutisee. Olen vaihdellut kelloa ranteesta toiseen ja pitänyt välillä öisin taukoa. En ole kokenut suureksi ongelmaksi. Pidän mielelläni välillä muutenkin kellottomia päiviä.

dav

Plussat
+ Todella pitkä akunkesto
+ Kattava data ja helppokäyttöinen Garmin Connect -sovellus
+ Kirkas ja selkeä näyttö
+ Navigointi ja kartta
+ kello muokkautuu eri treenien mukaan moneksi, laski jopa punnerruksiani, hyväksyttyjä suorituksia sain vähemmän kuin tein. Vai onko tekniikassa hiomista.
+ Helposti vaihdettava ranneke, jotka saa todella hyvillä säädöillä ranteeseen.
+ ohueeseen ranteeseen isohko kello sopii hyvin, kellon ranneke lähtee hyvästä kohdasta
+ pelihenkinen kellokuvake näyttää peukkua ja saa hymyn huulille

Miinusta tai huomioitavaa
– ranneke ärsyttää helposti rannetta, varsinkin märkänä
– hinta
– moni kellon ominaisuuksista jää itsellä käyttämättä, toisaalta en mielelläni luopuisi tai vaihtaisi jo olemassa olevia pois

Kiitos Garminille mahdollisuudesta testata kelloja ennen ostopäätöstä. Ostan kellon ennen kokeilujakson päättymistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s