UltraTimo testasi suomalaisen jäsenkorjauksen

UltraTimo testaa (tämä teksti menee siis mainoksesta)

Olen käynyt (tähän mennessä) kolme kertaa suomalaisessa jäsenkorjauksessa Tampereen keskustassa Selkäaseman Markolla. Tekstissä jatkossa tarkoitan jäsenkorjauksella juuri suomalaista jäsenkorjausta, enkä ole koskaan käynyt muun tyyppisissä jäsenkorjauksissa.
Tänne asti lukeneille Marko halusi heittää pienen tarjouksen ja mahdollisuuden testata jäsenkorjausta. Maaliskuun loppuun saakka -20% alennus ensimmäisestä ja jatkokäynneistä 31.3.2020 saakka, kun mainitset varauksen yhteydessä ”UltraTimo”. Markon tiedot löytyy @jasenkorjaajamarko instassa ja facessa ja https://www.jasenkorjaajamarko.fi/

dav

Marko on kaverini ja kyseli onko juoksu aiheuttanut ongelmia ja olisinko kiinnostunut tukla käymään. Tottakai oli vaivaa ja olin kiinnostunut, siltä istumalta sovimme käynnin. Sovimme ns.kaverihinnan kolmesta käynnistä. Suosittelen testaamaan varsinkin jos mahdollinen ’vaivasi’ löytyy Markon nettisivuilta löytyvältä listalta.

Jäsenkorjauksen erot ns. tavalliseen hierontaan Marko tiivisti seuraavasti:

1. Menetelmän ydin on löytää ja korjata nivelten virheasennot, lihaksia käsitellään tarpeen mukaan.

2. Menetelmä sopii hyvin akuuttien niska-selkä-käsi-jalkavaivojen hoitamiseen.

3. Menetelmä ei ole ”wellness” tai ”spa-hoito” vaikka hoitokäynti voi keventää oloa ja virkistää mieltä kun kipu helpottaa.

Pari sanaa ongelmistani, että tiedätte hieman missä mentiin ennen ja lopussa jälkeen. Olen juossut reilu viisi vuotta yli 1000km, joista viime vuosi oli kovin. Kilometrimäärä alkoi näkyä kropan virheasentoina ja jo toukokuussa muljahtanut nilkka oli osoitus, että olisi voinut monipuolistaa treeniä. Sain nilkan kuitenkin kasaan ja homma jatkui. Alaselkä ja hartiat on tästä kaikesta somettamisesta ja nihkeästä ryhdistä johtuen ihan mutkalla. Tämä toki vaikuttaa lonkankoukistajiin ja tukkii kroppaa. Onneksi juoksin lisää. Tosin liike pitää ukon kuosissa, kunhan paikat ei hajoa yhdestä iskusta.

sdr

Luulin jo nilkan olevan kunnossa, mutta alkusyksystä alkoi vaivata oikean kantapään oudot olotilat ja poltteen tunne. Töissä seisominen entisestään pahensi tilannetta. Juokseminen ei kuitenkaan missään vaiheessa sattunut. Tai olisin pitänyt taukoa. Tauko ei kuitenkaan sovi, koska ollaan menossa kohti tavoitteita ja niiden yli. Siksi kroppaa piti saada ensin auki ja sitten liikkeelle.

Aluksi Marko kartoitti perusasioita ja kyseli hieman taustoja. Totesin ongelmikseni edellä mainitun oikean nilkan ja hartiat, joihin ensimmäinen käsittelykerta pureutui. Nilkan käsittely toimi ja nilkan liikeradat palaili takaisin aiemmin alkukesästä sattuneen nyrjähdyksen seurauksena. Selkä ja hartiat on toinen ongelmani. Olen usein melko jumissa ja teen kehonhuoltoa liian vähän. Hartiat avautui yllättävän paljon käsittelyn seurauksena. Harmittavasti en jaksanut tietenkään kiinnittää niskojen liikkuvuuteen kotona enää huomiota.

sdr

Ensimmäisestä kerrasta käteen jäi mukava fiilis. Koska en oikein tiennyt mitä odottaa en ehkä antanut tarpeeksi palautetta ja hoito jäi hitusen vajaaksi. Vaikka olen melko hintelä, kokemukseni mukaan hieronta ja nyt tämä jäsenkorjaus saisi ihan tuntua, jolloin lukot ja keho aukeasi tehokkaammin. Lonkankoukistajia Marko ei halunnut käsitellä, vaan suositteli rentouttamaan kroppaa esimerkiksi makoilemalla lantio ylhäällä. Ajatuksena, että nilkan liikeratojen palauduttua ja pohkeiden rentouduttua, myös lantio rentoutuu. Piti paikkaansa.

Alustavasti oli tarkoitus ottaa toinen käynti melko nopeasti ensimmäisen perään, mutta kiireiden takia käynti viivästyi ja taisi tulla noin puolentoista kuukauden tauko. Tällä välin olin saanut oikean kantapääni oudoksi ja sitä poltteli. Juokseminen ei aiheuttanut kipua, mutta jotain hämärää oli meneillään. Pyysin samalla, että Marko voisi olla hieman ronskimpi otteissaan.

Nilkan käsittelyssä kävi ilmi, että oikean nilkan liikeradat oli kaukana vasemmasta ja olin ilmeisesti juostessa saanut nilkkaa pahemmin jumiin. Tämä seurauksena olin varonut nilkkaa ja liikeradat oli kaventuneet entisestään. Toisena ongelmana oli edelleen selkä-hartiaseutu. Hemmetti kun pitää olla laiska. En ole edes kiipeillyt, vaikka tiedän että se avaa ja on ihan saakelin hauskaa.

Nilkan käsittely oli uskomaton kokemus, nilkkaa pyörittelemällä ja painelemalla nilkka vetreytyi ja liikeradat palasivat. Oikeastaan seuraavasta päivästä nilkan outo kuumotus oli poissa. Lenkkeily helpottui ja askel oli kevyt. Hartioiden käsittelyn yhteydessä selästä löytyi pieni virheasento ja käsittely palautti pään jotakuinkin suoraan. Vielä kun asennon jaksaisi pitää myös arjessa.

dav

Kolmatta kertaa ei sovittu ja yllättäen onnistuin viivyttelemään käyntiä melkein 3kk. Tämä oli sinänsä ihan hyvä, koska jonkinlainen asentovirhe siirsi oikean nilkan ja kantapään ongelmat vasempaan jalkaan. Koska en tietenkään ole vähentänyt juoksua vaan tallannut pienestä jomotuksesta huolimatta eteenpäin. Vasen kantapää oli ollut ennen käsittelyä noin 3viikkoa arka tai hellä. Varsinkin aamuisin kantapää oli ajoittain ihan kipeä.

Kipua on hankala kuvata, mutta varsinkin kiipeilyseinältä tippuminen aiheutti viiltävää kipua. Olen siis muka yrittänyt avata niskoja. Hyvä mä. Hieroin kantapäätä jääpallolla ja golfpallolla. Pyrin venyttelemään enemmän, mutta ilmeisesti arkuus aiheutti pientä päkiäaskellusta joka alkoi jumittaa pohkeita. Myöhemmin kireys jatkui ylöspäin takareisiin ja titaaniseen vasempaan pakaraani.

Käsittelyssä Marko hieroi ja käsitteli nilkkaa ja hieroi pohkeita. Tämä selkeästi avasi liikeratoja ja rentoutti pohkeita. Hieman liian pitkä kikkailu oli nostanut lihasjumeja selkään saakka ja selässäni oli hankala jumi, joka käsiteltiin samalla. Samanlaista ihanuutta, en tällä kertaa saanut kokea selän avautumisesta. Olin ilmeisesti kaikesta kyhnöttämisestä jopa liian jumissa ja toisaalta nilkan olot katosi käsittelyn yhteydessä joista olin onnellinen.

dav

Selän käsittely silti rentoutti ja olo oli raukea. Hartiat veti jostain syystä seuraavana päivänä todella jumiin. Nyt kaksi päivää käsittelystä hartiatkin on hiljalleen vetreytyneet ja nilkka tuntuu rennolta ja nyt molemmat nilkat liikkuvat rennosti kaikkiin suuntiin ilman jumeja tai kipuja. Onnistuin saamaan myös pienen kuumeen, joka selittänee osan lihaskivuista.

Nyt neljä päivää käsittelystä kävin lenkillä ja nilkka oli mukavan vastaanottavainen. Nilkan liikkeet tuntuu selkeämmiltä ja harmittavasti juoksin epätasaisella polulla, enkä uskaltanut heti ottaa kovia spurtteja. Toki tunnin lenkin loppuun piti revitellä kilometri, jolloin kroppa avautui kivasti. Yksi ongelma taisikin olla liian yksipuolinen juoksu ja nilkan ylivarominen.

Voin siis hyvällä omalla tunnolla suositella testaamaan jäsenkorjausta. Ylipäänsä kaikki kropan käsittely on mukavaa, mutta tämä auttoi ainakin minua. En ollut edes tajunnut, että nilkan liikeradat olivat kaventuneet niin paljon, ennen kuin sen tunsi niiden palautuessa. Samalla yllätyksenä tuli, miten paljon yhdellä käynnillä kropallenu voitiin tehdä. Selän ja hartioiden käsittely on puolestaan aina supermukavaa, joka pitäisi ottaa säännöllisesti mukaan kehonhuoltoon.

dav

Lopuksi vielä muutamia huomioita:

1.Käsittely ei sattunut, mutta tuntui siltä että jotain kropassa tapahtui.

2.Mitä enemmän kertoo miltä tuntuu, sitä helpompi kroppaasi on käsitellä. Oli hauska kuulla, että jalkapohjassani on lihaksia. Muutenkin kropantuntemusten kartoitus on hyvä lisä juoksuun.

3.Jo yksi hoitokerta rentoutti kehoa ja avasi liikeratoja.

4.Kokemuksena positiivinen ja hauska.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s