UltraTimo Road to HimosTrail 2020, 52km

Osa 1.

Tästä se lähtee. Meikän matka kohti HimosTrailia ja UltraTimo2020 projektin tämän hetkistä maalia. Elokuun jälkeen olen viisaampi haluanko jatkaa vielä pidemmille matkoille, vaihdanko lyhyemmille vai siirrynkö OCR (obstacle course run) fiilistelijäksi. Lähes kaikki on vielä auki, kuin myös ensimmäisen ultrani läpivienti.

Kenkäasiani kolahti onneksi kerralla kuntoon, kun minut valittiin mukaan VJ Team 2020 brändilähettilääksi. Olen juossut nyt jo reilun vuoden pelkästään VJn kengillä, joten valinta lähteä mukaan oli helppo. Samalla VJ on ollut lähes alusta asti polkuprojektissani mukana. Tästä huolimatta ja silti yritän jatkaa rehellistä kommentointia kengistä ja suhtaudun edelleen kenkiin ylianalysoiden. Samalla odotan tietenkin kevään/kesän uutuuksia (VJn kenkäarvioita aiemmassa blogitekstissäni). Pakko vielä loppuun todeta, että hyvillä jalkaasi sopivilla kengillä on iso ero sellaisiin, joissa on jokin tai joitain puutteita. Hyvällä kengällä juoksee mielellään ja pidemmälle.

dav

Onnistuin juoksemaan viime vuonna uskomattoman määrän ilman kipuja. Nilkkani onnistuin hajoittamaan toukokuussa. Luulin, että asiat on kunnossa, mutta ei ollut. Sain nilkan liikeradat tukkoon ja vasemman nilkan jäykkyys heijastui lopulta kantapäähän kipuna ja alaselkään saakka jumeina. Kehonhuollolla, lihaskunnolla ja tärkeimpänä avauksena jäsenkorjaus hoiti ongelmat pois tai ainakin siirsivät takavasemmalle. Toivotaan, että pysyvät siellä. Varsinkin lihaskunnon laiminlyöminen näkyi selkeästi. Tätä pyrin nyt lisäämään eksponentaalisesti. En ikinä juokse kivussa, mutta viisaamminkin voisi varmasti tehdä. Se ei juuri nyt kuitenkaan sovi. Menen tunteella.

Kengät, nilkka ja tavoite on siis kunnossa. Ja siksi ultraunelma näyttää juuri nyt aivan saavutettavalta. Pientä energiavalmistautumista ja kilsoja ehdin haalia ennen elokuuta. Hidastaa en aio. HimosTrail on nähdäkseni erinomainen paikka toteuttaa ultra. Toki muitakin vaihtoehtoja olisi, mutta juuri minulle Himos on loistava. Kotoa matka pääkallopaikalle ei kestä erityisen pitkään. Juoksumatka on jokseenkin inhimillinen, niillä mittareilla joilla yli 42km on inhimillistä. Järjestäjä tietää lempiaikani juosta iltapäivästä iltaan, joten lähtö on kasilta. Pari kysymysmerkkiä silti on. Ensimmäinen miten juon aamukahvit järkevästi ja toinen miten lounaan käy. Ihmisen on hyvä syödä aamupala klo 8, lounas 11 ja päivällinen 16. Laskin, että en ehdi näistä kahteen ensimmäiseen. Päivälliseen mennessä olen onneksi jo maalissa.

Maaliintuloa, poseerauksia ja ’itseni ylitin’-puheen olen jo harjoitellut. Saa nähdä odottaako urheiluruudun haastattelu maalissa. Vielä muutama silaus, eli mitkä shortsit sopivat parhaiten herraintukisukkieni kanssa ja pitäisikö kuulokkeet heittää korviin, jos meno tyssää metsään. Voi sitten kuunnella nuorisolaismusiikkia jos ei juoksemaan kykene.

dav

Epäilen, että jotain unohdin. Asiat onneksi selviää ennen kuin niistä kannattaa kauheasti stressata. Mielläni kuulisin, oletko mukana Himoksella elokuussa ja millä matkalla? Ja toki tietty jos ultra löytyy takataskusta, niin miten meni?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s