Erikoisia aikoja UltraTimo

Elämme erikoisia aikoja

Viime päivityksestä on jo hetki aikaa. Eli kuukausi. Niputinkin seuraavaksi kuukauden tärkeimmät yhteen. Yksi pitkälenkki. Yksi virtuaalikisa ja yksi rypästreeni. Kilometreissä matkaa alkuvuonna on kertynyt 440. Aikaa olen käyttänyt sopivasti, suurin osa matalahkolla sykkeellä. Kilometreissä ei näy lisääntynyt metsäseikkailu perheen kanssa, joka on toiminut erinomaisena palautteluna.

btf

Viime ajoista päällimmäisenä on jäänyt mieleen rajoitukset elämässämme. Samalla kaikki kevään kilpailut on peruttu, itseltäni toki vielä tässä vaiheessa vain BodomTrail ja pari muuta pienempää tapahtumaa ja sovittua juttua. Oikeastaan siis elämäni ei ole tässä vaiheessa kauheasti häiriintynyt.

Jos Bodom vaihtaa ajankohtaa olen valmis tai siirto vuodelle 2021 käy myös. Tilalle sain polkujuoksijalehden digiversiona. Paikallisen tähden kuvat lehden sivuilla piristi mieltä. Samalla on levollista huomata, että omiin kauden tärkeimpiin tapahtumiin on vielä reilusti aikaa. Katsotaan elokuussa miten niiden käy.

Eniten olen yllättynyt siitä, että yksin juokseminen on ollut yllättävän kivaa. Olen juossut aika paljon ja tehnyt elämäni pisimmät treenit ja kolmen päivän treeniputken. Olen jaksanut jumpatakin enemmän kun normaalisti. Karanteeni siis sopii minulle, jos niin saa edes ääneen sanoa. Kaiken lisäksi olen yrittänyt olla hyvä isä ja aviomies. Näiden merkitys korostuu poikkeusaikoina. Juoksusta olen saanut energiaa jolla jaksaa taas yrittää vähän enemmän.

Treenipuolella tein maaliskuun puolessa välissä 6h testilenkin. Tarkoitus oli testata miltä jalat tuntuvat jos menen hiljaa ja pitkää. Kotoa, Aitovuoren ja Kangasalan kautta Mobilialle ja takaisin. Jalat toimi paremmin, kuin odotin. Aina kaksi ensimmäistä tuntia kulkee hyvin, jonka jälkeen alkaa treeni. Lenkin kolmas tunti oli poikkeuksellisen hyvä ja sain syötyä normaalilenkkejäni enemmän. Silti neljännen tunnin jälkeen projektista tuli aika riutumista. Alun vähän reippaampi vauhti kostautui ja lenkin kaksi viimeistä tuntia oli melko raskaita. Hyvää oppia kaikki. Koko matkan menin yksin, lukuunottamatta yhtä vastaantullutta tuttua jonka kanssa vaihdoimme perinteiset kuulumiset ja keskustelimme kengistä.

fbt

Tällaisen treenin teen taas jossain vaiheessa uudestaan. Varsinkin jos jalkani kestävät näin hyvin iskutusta. Mitään suuria ongelmia ei ollut paitsi tietenkin yltiömäinen väsymys ja nälkä. Matkaa taitoin n.44km ja koko setti otti aikaa 6h15min. Alun rauhallisempi meno olisi varmasti nopeuttanut loppua. Aina oppii uutta. Samalla rakastuin VJn MAXx kenkään, luulin lestiä liian leveäksi omaan jalkaani. Matkan rasitusten ja turpoamisen myötä kenkä olikin juuri täydellinen. Vaimennus oli just eikä melkein.

fbt

Maaliskuun lopussa sain tietää, että Eat Nosht järjesti virtuaalikilpailun. Sarjoja oli useita, joista itse valitsin sarjan huikein kokonaissuoritus. Harmittavasti tällaista sarjaa ei ollut. Menin kuitenkin päättämälläni linjalla ja lähdin suorittamaan Monty Pythonin lanseeraamaa Silly Walkkia. Vietin todella hauskan reilun tunnin metsässä. 10km matkaan sain tuhrattua reilusti yli tunnin ja materiaalista syntyi reilu 1,5 minuutin videoinstallaatio. Hauskasta Noshtin porukka arvosti videon yllätyspalkinnon arvoisesti. Tämän seurauksena pääsen testaamaan heidän energiakarkkejaan ja te pääsette lukemaan luotettavan arvion tuotteesta.

dav

Aprillipäiväksi kehittelin itselleni fanituotteita, jotka herätti ansaittua huomiota. Sain yli kaksi tilausta ja pari kuravesi pärskettä osakseni. Kevään sulattaessa lunta ja mudan tullessa esiin tämä on vaan osa polkujen ihanuutta. Suosittelen testaamaan lähipolkuja kaikkialla, myös ilman fanituotteitani.

Huhtikuun alun toinen isohko testini oli kolmen peräkkäisen päivän rypästreeni. Perjantaina aloitin 10km lenkillä johon käytin 1h17min. Pyrin ottamaan melko rauhallisesti, mutta varmistin tuon 10km matkan. Jatkoin treeniä lauantaina 21,7km tässä pyrin ottamaan pitkän treenin opit huomioon. Aikaa tuhrasin 3h 8min. Viimeistelin lenkkeilyn ja ulkoilun täyteisen viikonlopun sunnuntaina, juoksemalla 16km käyttäen aikaa 2h 16min. Tällainen treeni voisi toimia itselleni jatkossa parhaiten. Ajankäyttö on hitusen järkevämpää, enkä väsähdä loppupäiväksi. Ehdin ja jaksoin kiertää viitisen kilometriä lasten kanssa metsässä ja suorittaa muitakin arkirutiineja.

IMG_20200405_180330_135

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s