UltraTimo ja NUTS virtualrace

Osallistuin pääsiäisenä NUTS trail runningin järjestämään virtuaalikilpailuun #nutsvirtualrace lauantaina 10km ja maanantaina 21km.

Virtuaalikisoissa järjestäjä määrittelee matkan ja osallistuja itse reitin ja ajankohdan tietyn ajanjakson sisällä. NUTS antoi aikaa koko pääsiäisen. Omaa suoritusta olisi voinut myös parantaa aikaikkunan sisällä. Tätä kirjoittaessani oma sijoitukseni voi siis vielä tippua. Kisa päättyy maanantaina 23.59.

Lauantain kympin juoksin uusien kamppeideni testilenkkinä ja toki tämä sählääminen kostautui ajassa. Ehkä selviän. Voittoa toki tavoittelin. Reitti oli itselleni se kaikista tutuin, omaa perus 10km lenkkiäni noudattaen, eli Aitovuoren peruslenkkiä laavulle, jonka jälkeen käännös heti takaisin pitkospuita ja kurvaus Ojalaa kohti, takaisin Aitovuoren peruslenkin loppuosa Maksimäen jälkeen.

btf

Testilenkille otin jalkaan uudet VJn Devil 4 nastarit (kengät saatu testiin) ja Salomonin Pulse Beltiin (ostettu) sauvat mukaan ja Eatnoshtin energiageelejä (voitettu edellisestä virtuaalikisasta). Kaikki testikamppeet menevät jatkoon. Nastureiden tarpeellisuutta mietin, mutta juuri nyt kun juurakot on märkiä ja osa polusta voi olla vielä jäässä, nastoista ei ole mitään haittaa.

Sauvoista koen olevan aika isonkin hyödyn kun mennään mäkeä ylös, toki aikaa vähän tuhrautuu kun niitä availee ja laittaa takaisin kiinni vyöhön tai reppuun. Pitänee miettiä mihin nuo ottaa mukaan, testailu on kuitenkin hauskaa puuhaa.

Kympin loppuaika oli lopulta 1h 8min 40s. Eli reilusti yli tavoitellun. Toisaalta sidoin kengännauhoja aina kun puuskutti ja kikkailin kuvia ja pohdin asioita yleensä. Ehkä ei paras idea jos yrittää kymppisakkiin kympin kisassa. Hauskaa kuitenkin oli. Sain myös paljon tarvittavaa kisakokemusta.

Pakko muuten ihmetellä, että vaikka en ohittanut ketään ja kukaan ei ohittanut minua. Olin sijoituksissa reilusti sadan toisella puolella. Kympin kisassa selkeästi tasaisuutta tarvitaan. Luulen, että polulla 1h alitus on melko realistinen tavoite. Saa nähdä löytyisikö tähän joskus uusi tilaisuus.

Sunnuntain pidin lepopäivänä ja hioin taktiikkaa ja reittiä maanantain 21km lenkkiin. Tämä olikin tarpeen, sillä vaihdoin reitin ennen lähtöä lähes täysin toiseksi. Hyvä idea siis. Samalla laitoin kellostani ’Live trackin’ päälle, eli yhdistin Garmin Connectista kelloni puhelimeen ja juoksuani pystyi seuraamaan netissä GPS palluraani seuraten. Ymmärsin, että joku jopa seurasi. Tyylikästä.

btf

Lähdin lenkille siis suoraan kotoa. Jos kymppi oli Karhun kierroksen virtuaalinen jäljitelmä, oli puolikas Vaarojen vastaava. Kuin edelle kerrottu, oli kisareitti melkoinen arvoitus itselleni, kisan järjestäjälle ja kilpakumppaneilleni. Muita kisailijoita en muuten taaskaan nähnyt missään.

Lähdin kotoa kiertämällä metsäpolkuja kohti Ruutanajärveä. Sieltä poikkesin Kaarinanpolulle, jota suurin osa reitistä jatkossa seuraisi. Pienen ratamestarin erikoisen koin Mustijärven laavulta lähdettäessä kiertämään kyseistä järveä. Maasto oli märkää ja vastapuolella rantaa hukkasin koko polun. Onneksi täysin ilman ongelmia selvisin muutaman melkein yksityisalueloukkauksen jälkeen tieni takaisin Kaarinanpolulle kohti Haralanharjua.

Harjulle nousin enimmäkseen aikaisemmin itselleni tuntemattomia polkuja. Osin neulaspolkuja, osin märkää mutaa. Suosittelen kyseistä reittiä ja katsomaan etukäteen polut. Niitä löytyy hyvin. Hiekkatiepätkää on yllättävän vähän jos niitä yrittää oikein huolella välttää.

Haralanharjulla avautuu mahtavat maisemat, jos ei sataisi räntää ja tihkuvaa jäätä, niin kuin tänään minulle. Tämä paikka on muuten tunnettu Zacharius Topeliuksesta ja Pirkanmaan maakuntalaulusta. Nykyään enimmäkseen UltraTimon kahvipaikkana. Nykäisin Topeliuksen kanssa selfiet ja pyörin alas rinnettä. Takaisin tulin muuten kauden nopeimmalla ajalla. Kovia jätin taakseni, vaikka en tietenkään edes yrittänyt tosissani.

btf

Otin kahvit energiakarkkina ja puottelin rinteen alas ja koukkasin takaisin eri reittiä, kuin tullessa. Toki hiekkatie oli tullessakin sama. Nyt reittimestari ei käskenyt kiertää Mustijärveltä vaan palasin suoraan tieltä metsään. Hauskasti luulin olevani loppusuoralla kun reittimerkit johtivatkin vielä kierrokselle Matkajärven suuntaan. Matkaa tosiaan puuttui vielä n.4km. Tämä kierros maistuu aina. Paluu takaisin Aitovuoren peruslenkin alkua mukaillen ja kurvaus kotiin. Matkaa tuli juuri ja juuri 21km ja tässä on hyvä paikka protesteille. Laita kuitenkin nimi alle, että tiedän kenet poistan seuraajistani.

Loppuaika yllättävän hyvä 2h 34min 3s. Suuria ongelmia ei ollut. Energia imeytyi hyvin, tuuli, räntä ja rakeet ei hidastaneet liikaa. Oikeastaan yksin touhuaminen on hauskaa vaihtelua kaikelle muulle.

fbt

Takana hauska juoksupääsiäinen. Kärsimystä koin vain vähän. Palautuminen käyntiin ja kohti uusia virtuaalikisoja. Ymmärsin, että jopa paikallinen polkukisakarkelo vedetään virtuaalisesti ja starttailee pian.

Pääsiäisen juoksut sujui siis erinomaisesti ja vielä tässä vaiheessa NUTS sijoitukseni ovat kympillä 140/398 ja puolikkaalla 112/232. Odotan vielä protestit ja reittimestarin kommentit suolla eksymisestä. Kiitos taas mahtavasta virtuaalikisasta. Olipa hauskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s