UltraTimo testasi Nosht energiakarkit

Voitin ja sain Noshtin virtuaalikisasta energiakarkkisetin. Tämä menee mainoksesta, mutta en tee yhteistyötä firman kanssa. Noshtin karkkeja on kahdeksaa eri makua, joista alla esittelen nämä kaikki. Namuset on pakattu pieneen taskuun menevään pakettiin, jossa jokaisessa on kolme marmeladia muistuttavaa laattaa. Jokainen laatta vastaa energiasisällöltään yhtä perinteistä geeliä. En pidä geelipusseista roskan takia ja niiden koostumus ei ole mielestäni mitenkään nautinnollinen. Geelikarkit ovat siis mun juttu jo lähtökohtaisesti. Tästä eka piste ennen arviointia. Hyvänä lisänä näitä tuntuu syövän kaikki tällä hetkellä polkujuoksunsilmäätekevät. 

Tarkemmat energia-arvot ja muut tuotetiedot löytyy valmistajan nettisivulta NOSHT, en ole fanaatikko noista asioista. Jos kiinnostaa joudut selvittämään itse. Sen verran tein tuotehakua, että googletin nuo hienot englanninkieliset sanat pakettien päältä ja nyt tiedän mitkä maut söin.

Arvioin makua yhdistelmänä ja suutuntumaa. Lisäksi tuotteen syömisen helppoutta. Laatat on kaikki melko isoja, joten ainakin itse totesin palastelun hampailla fiksuksi ideaksi. Loppuun ehdotukseni, mihin kyseinen tuote parhaiten mielestäni sopii. Nämä on kuitenkin kovin henkilökohtaisia ja vihapostia toivon reilusti jos syöt tuotetta muualla.

Passion & coconut

En ole kookoksen ystävä, joten päätin aloittaa tällä ja pettyä. Yllätys oli suuri kun tuote maistui pääosin passionilta ja oli erityisen raikas. Tuotteen sai alas juostessa todella helposti, eikä minkäänlaisia biittejä tai paloja jäänyt suuhun pyörimään.

Maku 4/5 raikas
Koostumus 5/5 todella helppo syödä myös juostessa.

Tämä on aamupäivän pitkiksen makuinen tuote. Raikas ja maukas.

Seabucthorn & orange

Pitkän lenkin ensimmäinen välipala Tyrni-appelsiini oli seuraava otoksistani. Tämä oli suutuntumaltaan huomattavasti jämäkämpi pakkaus ja hieman vaikeampi saada alas. Tätä olisi pitänyt palastella enemmän, ennen isoa haukkua. Eli noin kuudella haukulla hyvä setti. Maku oli raikas, mutta ei voittanut passionia.

Maku 3/5 perus
Koostumus 3/5 aika tuhtia syötävää

Pohjoisen kisoissa 3km ennen huoltoa. Tai etelässä pitkän nousun alkaessa. Hieman vettä alle ja päälle.

Caffe mocha

Olin säästellyt tämän lenkin keskikohtaan. Räntäsateessa harjulla pidetty kahvihetki oli kohokohta ja kahvimokka ei pettänyt. Tuote on kahvinystävän lemppari. Kahvi maistuu selkeästi ja on todella hyvää. Taidan ottaa tämän käyttööni ja korvaamaan kaiken muun kofeiinintarpeeni lenkeillä jatkossa. Jaksoin huomattavasti paremmin ja voi olla, että luulen vaan mutta aitokofeiini kahvista oli tehokkaampi kuin pelkkä pastilli tai tabletti.

Maku 5/5 kahviunelma
Koostumus 5/5 istahdin ’juomaan, eli maistelemaan’ mutta tuote oli helppo ja piristi oikealla kahvituntumalla

Pitkän lenkin aidon kahvin korvike, tai itseasiassa ei mikään korvike vaan aitoa tavaraa. Tämä menee kategoriaan UltraTimo gives ten points, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

Mango chutney

Raikas pommi kotimatkalla. Tämä oli passionin kanssa samaa sarjaa. Todella miellyttävä maku ja koostumus. Jos pitää raikkaasta hedelmämausta valitsisin tämän. Muistuttaa paljon perusgeelejä, mutta on toki parempaa.

Maku 4,5/5 raikas
Koostumus 5/5 iloinen suunpiristäjä

Vetotreeneihin tai makeannälkään. Tämä korvaa karkkipäivän karkit. Eli lauantailenkille.

Bilberry & eucalyptus

Mustikkaeukalyptus oli hyvä tuote. Jos pitää eukalyptuksen mausta tämä maistuu varmasti. Hauska vaihtoehto hedelmäisille pehmeille makuyhdistelmille. Tämä on mielestäni talvimaku ja eukalyptus lämmitti kivasti suuta, jopa pisteli. Maku viipyi suussa hetken. Hauska lämpöpuraisu.

Maku 3,5/5 kylmänä pakkasessa 4/5 tai jopa enemmän
Koostumus 4/5 todella helppo ja kiva jälkipuraisu

Talvipitkikselle makua tuomaan ja lämmittämään suuta.

Raspberry & lemon

Selkeimmin vadelmasitruuna. Tämän olisi voinut päätellä katsomatta pakettia. Pidin tästä kovin. Sitruuna on kivan mieto ja vadelma on raikas.

Maku 4,5/5 raikas ja makea
Koostumus 4,5/5

Loppukeväästä alkusyksyyn kesämaku kaikkiin treeneihin. Jos kahvi ei oli ollut noin hyvää, olisi tämäkin saanut täydet pisteet.

Lemon iced tea

Isoäidin jääteemarmeladi. Tämä oli napakka ja hyvänmakuinen. Helppo ja raikas energianlähde. Sitruuna oli sopivan mieto, eikö ällömakea tai kirpeä.

Maku 4/5 en ole aikoihin juonut jääteetä
Koostumus 4/5

Vaihteluksi muiden makujen sekaan ja tuomaan raikkautta retkille. Makeiden makujen sekaan hyvä.

Ginger Lemon

Lähtökohtaisesti ennen maistamista lempparini. Olen suuri inkiväärifani. Sitruunaa en juuri löytänyt ja se hukkui mielestäni inkiväärin alle, joka ei oikeastaan haittaa yhtään. Alkumaku oli mieto, mutta inkivääri puraisi myöhemmin juuri sopivasti. Todella hyvä ja inkivääri kihelmöi suussa. Erinomainen. Makunautinto. Ten points!

Maku 5/5 inkiväärin ystävälle
Koostumus 5/5 inkivääri kutitteli suuta, juuri niin kuin piti

Tämänkin ottaisin makeiden sekaan tuomaan vaihtelua ja kirpeyttä. Inkivääri sopii kaikkiin vuodenaikoihin, aina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s