Inov8 Trail Cup 2020 osakilpailut

Alunperin instagramissa julkaisemani viisi Inov8 Tampere Trail Cup osakilpailuaraporttia olkaa hyvät.

 

Inov8 Tampere Trail Cup osakilpailu 1.Kauppi

Kauppi on tunnettu eliittipoluistaan ja Kauppi Centteristä ja tästä päivästä eteenpäin meikän pohja-ajasta. Nyt mentiin lujaa. Täydellinen kehon tasapaino, rentous ja vauhti yhdistyi tänään erinomaisesti. Löysin lähes täydellisen rytmin juoksuun heti alussa, eli menin aivan liian lujaa ja meinasin kuolla ensimmäisen kilsan jälkeen.

Reitin muututta selkeästi poluiksi keho kuitenkin palasi väsymyksestä ja vertyi ihan ok menoon. Reitin alku oli hiekkatietä ja tarpeeksi laajaa, että ohituspaikkoja oli riittävästi. Olin päättänyt syöksyä ensimmäisenä kapeammille poluille. Taktiikka onnistui yli odotusten. Kukaan ei ehtinyt edelle.

Reitti kulki Kaupin nättejä, kotipolkujani huomattavasti juurakkoisempia ja kivisempiä reittejä. Juurakot ja kivet oli onneksi selkeästi näkyvissä ja niitä pitkin oli mukava liidellä. Sekaan oli saatu kivasti maisemaa, jota en tietysti ehtinyt katsoa. Paitsi Näsijärven kohdalla oli pakko katsoa enemmän vettä, kuin polkua. Onneksi askellus osui ja rytmi säilyi.

Juurakkojen ja kivien lisäksi oli reitille suunniteltu ihania mutaesteitä ja pari kaatunutta puuta. Muta oli olosuhteisiin nähden mukavan lämmintä. Jos osaisin itse tehdä juoksukisaan reitin, tekisin suunnilleen tällaisen. Pidin reitin tasaisuudesta. Muutamaa lyhyttä ja paria loivaa pitkää lukuunottamatta oli reitti mielestäni melko tasainen. Loppupuolella yksi meinasi vähän ottaa jalkoihin, mutta selvisin.

Loppupätkän olin ottanut lämmittelynä ja tajusinkin lähteä tarpeeksi ajoissa loppurutistukseen ja kellotin alle 35min ajan.

Reitti oli 6,6km pitkä ja aikani 34,09min. Onnistuin tekemään yhden sekmenttiennätyksen matkalla. Jostain syystä, vaikka tiedän aikani tulevan olevan ihan paperia kunhan uhoni huomataan ja oikeat juoksijat lähtevät reitille. Olen todella tyytyväinen. Kiitos kilpailu järjestäjille ja jo ennakkoon kanssakilpailijoille. Odotan jo innolla lopullista sijoitustani ja loppuja etappeja. Jatkossa asennan muuten gpx reitin kelloon vaikka reitiltä ei mielestäni voinut eksyä.

Ps. Jos asia ei vielä tullut esiin, kisa käydään viikon aikana ja siihen voi osallistua millon vain. Juoksin yksin. Olin lähtöryhmäni nopein.

 

Inov8 Tampere Trail Cup osakilpailu 2.Suolijärvi

Suolijärven reitti oli kelloni mukaan 6,7km pitkä. Alue ei ole minulle tuttu, enkä ollut koskaan juossut Suolijärven maastoissa. GPS reitti asennettuna tämä oli kuitenkin helppo homma, reitti oli myös merkattu hyvin. Ainoastaan lähtöalueelta pienelle rantabulevardin kierrokselle sai olla tarkkana ja varsinkin rannalta hurjaan nousuun lähdettäessä sulku olisi kiva, jos se olisi ollut mahdollista.

Löysin lähes täydellisen rytmin juoksuun heti alussa, eli menin aivan liian lujaa (taas) ja meinasin kuolla kolmannen kilometrin kohdalla. Aluksi oikeasti luulin, että tänään on mun päivä. Tiesin alun mäen olevan pitkä ja yritin himmailla. Tämä ei täysin onnistunut. Tasaiselta alaspäin lähtiessä luulin säästelleni voimia tarpeeksi ja taisin kiihdyttää liikaa. Kolmannen ja neljännen kilometrien juoksu meni aika raastamiseksi.

Reitti oli Kauppiin verrattuna mielestäni rankempi. Koska reitti kiersi järveä. Juurakkoa ja isoja kiviä oli enemmän. Samalla polku oli koko matkan kalteva järveä kohden. Väsyneillä jaloilla en saanut hääppöistä rytmiä juoksuun ja yritin vain edetä. Porukkaa oli myös liikenteessä paljon, joten ohitustilanteita tuli monta kymmentä.

Loppupätkän olin ottanut lämmittelynä, mutta olin hukannut lopun pitkän raastavan nousun. Jostain syystä nousu kuitenkin sujui olosuhteisiin nähden hyvin ja kellotin ihan ok nousuajan. Loppu oli kamppailua 35minuutin alittamiseen. Tänään en ihan ehtinyt.

Reitti oli 6,7km pitkä ja aikani 35,30min. Tänään aikani ei riittänyt reitin pohja-aikaan ja tämä on juostu mielestäni viime vuosina todella kovaa. Kiitos kilpailun järjestäjille nyt jo toisen kerran. Ville Siukkolalle kiitos lämmittelyvinkeistä. Jotain opin jälleen. Ensi kerralla lujempaa. Nyt sain kellolla luvan huilata kolme ja puoli päivää.

Ps. Jos asia ei vielä tullut esiin, kisa käydään viikon aikana ja siihen voi osallistua millon vain. Juoksin yksin.

 

Inov8 Tampere Trail Cup osakilpailu 3.Lamminpää

Käytän rapsassa kaikki 28 seuraajieni (joiden hyvinvoinnista olen hieman huolissani sanat nähtyäni) valitsemaa sanaa.

Lamminpäässä oli luvassa kunnon innovatiivinen polkujen soidintanssi. En ottanut ketään aisaparikseni vaan lähdin tekemään ääniaallon kaltaista loppuakohden eksponentaalisesti kiihtyvää suoritusta. Tällä kertaa ei nakki jäisi piiloon tai kukaan paikallisista maantiejyristä ohittaisi. Kakkonen ei saisi ns.henkselietua vaan katoaisin tuulenlailla horisonttiin.

Se oli hilirimpsis suoraan lähdöstä ja lounaaksi nauttimani karjalanpiirakka antoi energiaa lähtökiihdytykseen. Vatsa oli kuitenkin kuin vesimeloni, johon en löytänyt alkumatkasta syytä. Jalat oli toisen nousun jälkeen, kuin kaksi pölliä. Teki mieli hengittää, mutta ilma oli kuin tukahduttava kasvomaski.

Reitti kaarteli kivikoissa ja mäissä. Osa helpompaa, osa hankalampaa maastoa. Yllätys oli kova ja heräsin kuin hömötiainen talviaamuna, aivan liian myöhään. Yksi reittimerkki oli jäänyt mestarilta huomaamatta. Oli pakko kääntyä takaisin. Oli hieman huijattu olo, kuin Rovaniemen kopla olisi jälleen askeleen edelläni. Kirosin Ultralucifeerosta ja löysin takaisin poluille. Oma vika. Kärkiaikani suli kuin juusto nachopellin päälle. En antanut menkkakiukun yltyä vaan puhdistin ajatukset ja jatkoi suoritusta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.

Loppureitin aikana alkumatkan vatsaongelmat kasvoivat. Tuntui kuin olisin kärsinyt suolitukoksesta. Pari mäkeä myöhemmin pääsi ilmoille pieni pieru, tunsin välittömästi että vauhti kasvoi. Tiesin, ettei housuun tullut mitään ripulia pahempaa, korkeintaan urheillessa tuttu ruskearaita.

Tuo peräröyhty, jonka kroppani päästi auttoi minut ylös viimeisestä isosta noususta ja olin yllättäen saanut paljon menetettyä aikaa kiinni. Maalissa mielessä oli enää pelkkä makkaravati ja tätä lukiessani on selvää, että moni seuraajistani tarvitsisi ammattiapua, jopa kognitiivistä psykoterapiaa.

Loppuaika 33min 2s. Matka oli 6,15km, eli taisin mennä hieman yli. Se selittyy yhdellä hukkareissulla.

Anteeksi kaikilta, jotka lukivat tänne saakka.

 

Inov8 Tampere Trail Cup osakilpailu 4.Kyötikkälä

Reitin pituus 5,74km ja aikaa käytin 30min35s.

Kyötikkälässä olen joskus käynyt. Siitä oli selkeästi apua, eli ei ollut. Lähdin tekemään perinteisesti omaa suoritusta ja tiesin ettei se riitä. Tästä syystä kyselin apuja. Käskettiin juosta lujaa ja jos ei jaksa pitää hidastaa. Päätin yrittää noiden välistä. Menin alussa hiljempaa, enkä silti jaksanut. Hieman sylettää taas tuo 35s. Ajattelin käydä uudestaan. Ihan vaan, koska Kangasalla minua ei voiteta. Ei saakeli voiteta. Ellen sitten häviä.

Reitti oli mielestäni tähän menneistä osakilpailuista selkeästi nopein ja sen voi juosta lujaa. Reitissä oli jopa amatöörin silmissä muutama selkeä vaihe. Ensimmäinen oli nousu ja melko leveä baana kohti isolukkoa, jonka pohjalla sai vetää ihan vauhdilla. Mielenkiintoisia esteitä ja loikkia. Harmi, että kuvaajani ei jaksanut vaivautua paikalle. Olisi ollut parit tyylikkäät ylitykset ikuistettavana.

Toinen vaihe oli ns.pallomeri, eli pitkä siivu pientä mukulakiveä kohti reitin kääntymistä takaisin. Tästä osasta pidän paljon, luotan taitoihini kuin Neuvostoliittoon, eli niin pitkään kun niitä ei enää ole. Tänään ei mitään ongelmia, niin kuin ei ennen 1980-lukua idässäkään. Tai tavallaan.

Seuraava vaihe reittiä oli käännös takaisin ns.neulasbaanaa ja pieniä polkunyansseja seassa. Jonkin verran juurakkoa, mutta erityisen juostavaa. Harmi kun vauhti oli kateissa.

Pari mojovaa ylämäkeä ja laskettelua kohti soramonttua. Reilu nousu, jossa jopa minut laitettiin kävelemään. Olen mielestäni todella kova nousija. Tai sitten sekotin itseni yhteen Villeen. Mutta jokatapauksessa pidän ylämäistä. Tämä ei vain loppunut ja kun loppu piti kääntyä hetkeksi alas ja lähteä vielä kerran ylös.

Loppu mennään nätin metsän keskellä, ennen kuin kurvataan alamäkeen ja takaisin Kyötikkälän urheilukentän maalia. Loppu mäenpäältä oli itselläni aikamoista taistelua. Jalka ei oikein noussut ja nousut tuhosi unelman 30min alituksesta. Onneksi en ole nopea oppimaan ja otan revanssin Kyötikkälässä tai siirrän katseen kohti Niihaman viimeistä osakilpailua. Epäselvää on monesko kokonaiskisassa olen.

Kiitos jälleen kerran järjestäjille. Kyötikkälän reittimerkkaus oli priimaa eikä yhtäkään selkeätä puutetta ollut reitillä. Vauhtia olisi vaan saanut olla enemmän.

 

Inov8 Tampere Trail Cup osakilpailu 5.Niihama

Reitti oli 6,66km ja läpäisin sen ajassa 34min 54s. Niihaman majalta lähtenyt reitti kiersi ympyrän. Aluksi majalta lähdettiin kohti sairaalaa, jossa pari vuotta sitten kävin muuten auttamassa synnytyksessä. Osasin jo vanhana mestarina painaa punaista nappia kun kätilö käski. En pureudu aiheeseen enempää, mutta ei se nyt erityisen hankalaa ollut. Tulos ja ulos, niin kuin trailcupin teemani on ollut tällä kaudella.

Syöksyminen metsään onnistui tänä vuonna helpommin koska olin ottanut selkeän kaulan muihin heti lähdössä. Todellisuudessa menin siis jälleen yksin, virtuaalikisojen hyviä puolia. Reitti oli kenties tasaisin näistä viidestä. Juurakkoa, kalliota ja pieniä ja suuria esteitä oli enemmän.

Otin ylämäet hieman aiempaa rennommin ja jätin tasaiselle lisävoimaa. Tosin ylämäkien puuttuessa taisin tällä kertaa juosta jalat alla ihan perinteisesti tasaisilla osuuksilla. Kaikenlaista sitä pitäisi ottaa huomioon.

Olen juossut Niihaman reitin aiempana vuonna ja se helpotti yllättävän paljon. Yritin ottaa reilun 2km loppurutistuksen, mutta jäi vähän vajaaksi. 30minuutin aika-alitus jäi tällä kaudella kokematta. Vauhtia ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Hauskaa piisasi kuitenkin koko rahalla.

Jos virtuaalikisoista päästään luopumaan ensi kaudella pyydän, että reitit silti olisi koko viikon metsässä. Esim juuri näin, hieman kevyemmällä merkinnällä ja näillä gpx-tiedoilla. Tämä houkutti varmasti monia poluilla vähemmän juosseita testaamaan ja epäilen, että osa ihan vaan mielenkiinnosta seuraili reittimerkkejä. Vaikka ei jostain syystä olisi aiheesta päivityksiä tehnytkään.

Kiitos Cupin järkkääjille mahtavasta viisi viikkoisesta. Oma Trail Cupini nyt kokonaisuudessaan suoritettu. Odotan lopullisia tuloksia. Uskallan väittää olevani kärkikahinoissa kokonaispisteissä, joita tuskin lasketaan. Tästä on hyvä lähteä kiskomaan kauden 10km testijuoksuja ja hakea vähän voimaa mäkitreenistä. Mukavaa kesää kaikille.

btf

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s