Tutkimus: (Varhais)Keski-ikäisen miehen itsetietoisuus ja käsitys itsestä suhteessa lippalakin lipan asentoon

Tutkimus: (Varhais)Keski-ikäisen miehen itsetietoisuus ja käsitys itsestä suhteessa lippalakin lipan asentoon

1.Johdanto

Pseudotieteellinen tutkimus polkujuoksijan lippalakin lipan nostamisesta ylös. Todellisuuden sekoittuminen harhaiseen minäkuvaan ja käsitykseen itsestä, suhteessa muihin ja toisiin.

Tutkimuksessa haastateltiin lippalakin lipan ylöskääntäviä miehiä, joiden keski-ikä sopi tutkimukseen. Yläikäisiä tai alaikäisiä ei huomioitu ja heidän vastauksensa tuhottiin ettei tutkimustulos vääristy. Tutkimusaineisto on julistettu salaiseksi, eikä sitä näytetä, luovuteta tai anneta kenellekään. Tägäsin suurimman osan mukaan Instagramiin. Tutkittavien henkilötietoja ei vuodettu sen kauemmas.

2.Lajille ominainen pukeutuminen ja käytös

Polkujuoksijan itsetietoisuus liittyy vahvasti yhteisöllisyyteen ja muiden esimerkkiin. Käytännöllisyys ja tyyli on lajille ominaisia piirteitä. Laji itsessään korostaa erilaisia välineitä ja varusteita. Tässä on keskiössä myös lippalakki. Lakeissa, joissa lipan saa käännettyä ylös, monet sen kääntävät. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään miksi. Vastausta ei oikein löytynyt.

“Miulla on ihan hirvee tarve päästä pätemään ja siksi mie matkin oikeita juoksijoita. Tästä syystä ostin tollasen lippiksen, missä lippa käännetään ylöspäin. Miun mielestä mie oon nätti se päässä.” Timo 38

3.Muiden esimerkki

Monet katsovat mallia aiemmin lipan pystyynlaittaneista ja tahtovat samaa. Esimerkki toisista uskomattoman komeista lippalakeista jakautuu lauman sisällä nopeasti ja tehokkaasti. Lajinsisäinen käyttäytyminen siirtyy yksilöstä toiseen. Jokainen kuvittelee olevansa aito, niin kuin hipsterit aikoinaan. Silti kaikki näyttää samalta. Jatkotutkimuksen pyrin tekemään naamakarvoista, ne nimittäin tuntuvat yhdistävän lajin miesoletettuja samalla tavalla, kuin lippalakin asento.

“Mä oon miettinyt Buffin ostamista. Just samasta syystä” Jarkko 34

“Kattelin hienoja kuvia instagramissa ja melkein kaikissa niissä oli joku joka vaikutti onnelliselta. Myöhemmin huomasin, että niitä yhdistää toi lippalakin lippa. Ne ei murjottanut edes sateessa. Sit ostin samanlaisen ja mustakin tuli onnellinen” Timo 38

4. Tyyli

Suurimmalle osalle polkujuoksulippiksen lippa on tyyliin liittyvä asia. Samalla lippaan sisältyy käsityksiä hengellisistä ja yli-inhimillisistä ominaisuuksista vailla minkäänlaista totuuspohjaa. Käsitys itsestä vääristyy ja omat heikkoudet ja ongelmat ulkoistetaan ulkokohtaisiin asioihin. Toisaalta yhteisöllisyys on niin vahva, että oman kuplan rikkominen tuntuu lähes mahdottomalta. Itsepetos on ilmeisen aitoa.

“Lippa ylhäällä lisää polku-uskottavuutta 125%. Tutkimusten mukaan myös vauhti lisääntyy eksponentaalisesti.” Ville 36

“Ulkonäkökysymys ja sen vaan kuuluu olla ylhäällä.” Olli 28

“Lippapystyssä mennään poluilla kuin nuorena konsanaan festareilla.” Kai 50

5.Käytännöllisyys

Osa lähtee käytännönläheisemmin, suhtautuen lippalakkiin kuin diplomi-insinööri käytännön ongelmaan, osaamatta sitä kunnolla tietenkään ratkaista. Hänelle syntyy kuitenkin oletus siitä, että ongelma on hoidettu, jos ei keksi mitä muutakaan asialle voisi tehdä. Lippalakin lippaa tutkitaan ja siitä löydetään ominaisuuksia. Käsitteestä tulee yhteisössä yleisesti hyväksytty paradigma, koska sen saa käännettyä, se tulee kääntää. Suurin hyöty kuitenkin katoaa, mutta tämä on sivuseikka. Koska voi. Ja jos voi, miksi ei voisi ja pitäisi. Näin sen tulee olla. Väitteen esittämisen vastaiset väitteet tulevat epäolennaisiksi. Asia vain on niin.

“Koska ei sitä pystyis nostaa ylös jos se ei kuuluis olla niin ja koska siellä alapuolella on sun tuleva sponssi niin pitäähän sitä esitellä.” Jukka 38

“Lippis tuntuu erittäin miellyttävältä päässä, ei purista eikä hiosta. Tarvittaessa pakkautuu pieneen tilaan, vaikka shortsin taskuun.” Petri 40

6.Epäilijät

Lippalakin lipan asento aiheuttaa kuitenkin tunteita, myös sen käyttöä vastaan. Tämä on usein ikä, mutta myös kokeilemattomuuteen liittyvä ongelma. Se joka lipan laittaa ylös, jättää sen ylös. Harva itseäänkunnioittava polkuohjus palaa niin sanottuun “suoralippaiseen”, kun on kerran saanut maistaa ylöspäintaitettavaa. Tähän toki liittyy myös kaipaus jo menetettyyn nuoruuteen, jota monet lipan asennolla joko hakevat tai sitä haluavat alleviivata.

“Mä en vieläkään käsitä tuota lätsää.” Kalle (melkein) 30

7.Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että lippalakin lipan asennolla ei taida olla kauheasti väliä. Ainoastaan ne, jotka eivät sitä nosta, ovat väärässä. Asiasta on turha riidellä, niin se vain on. Tämä tutkimus osoitti asian olevan näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s