Koukkurahkan koukkaus

  • KoukkurahkanKoukkaus.gpx
  • Lenkin pituus 7,6km, nousua 182m
  • Lähtöpisteen lähin osoite: Salmenkalliontie 52, 33720 Tampere

Tämän reitin lähtöpiste on esimerkiksi Hervantajärven uimarannan parkkipaikalla (Salmenkalliontie 52, 33720 Tampere). Reitti on helppo yhdistää tällä sivulla mainittuun Makkarajärven lenkkiin, jolloin lähtöpisteeksi voi valita Hervannantien ja Ruskontien risteyksen.

Yleiskuva reitistä on kuvassa 1.

Kuva 1.png

Reitti on kahdeksikon muotoinen sisältäen luoteenpuoleisen osan ja kaakonpuoleisen osan. Reitillä on myös hiekkatietä ehkä puolentoista kilometrin verran. Osan niistä voi ehkä välttää, jos valitsee reitillä ”Makkarajärvi” mainittuja polkuja.

Luoteenpuoleinen osa tunnetaan Hervantajärven luontopolkuna. Siitä lisätietoja esimerkiksi täältä: https://www.tampere.fi/liitteet/5ytbQkVGx/Hervantajarvi_Suolijarvi.pdf

Kaakonpuoleinen osa kulkee Huokanvuoren yli ja käy Koukkurahkan reunalla. Reitti on juostavissa yleensä ihan pikkukengillä ainakin kesällä. Polut lähellä Koukkurahkaa eivät ole mahdottoman isoja. Viitastenperän ja Houkanvuorentien välillä on tehty metsätöitä, josta syystä polku löytyy helpommin, jos tämän osan kiertää myötäpäivään.

Vasikkasuon tien päästä lähtee kaksi vaihtoehtoa, jotka on esitetty kuvassa 2. Itse tykkään näistä eteläisemmästä, koska silloin pääsee kurkistamaan Koukkurahkalle. Koukkurahkan itäpuolella ei mene polkua, älä lähde sinne, vaikka kuvassa 2 on siellä jotakin merkintöjä.

Kuva 2.jpg

Data, teksti ja kuvat: Pekka Heino